FOTO: Uhapšena posada jahte sa 1,2 tone kokaina

U okviru međunarodne policijske operacije protiv šverca narkotika preko Atlantika uhapšena su trojica britanskih državljana koji su jahtom prenosili 1,2 tone kokaina.
Ulična vrednost droge u Velikoj Britaniji procenjena je na oko 96 miliona funti.
 
Pripadnici britanske Nacionalne agencije za kriminal sarađivali su sa kolegama u Francuskoj i Španiji kako bi razbili kriminalnu grupu za koju se sumnjalo da prenosi kokain u Evropu, saopštila je ta bezbednosna agencija.
Kako je navedeno, fregata francuske mornarice je 18. decembra presrela špansku jahtu u vodama Atlantika, oko 1.200 milja istočno od Martinika.
 
Policajci su na brodu pronašli oko 40 džakova kokaina težine oko 1,2 tone, čija je ulična vrednost u Velikoj Britaniji procenjena na oko 96 miliona funti.
Tri člana posade su uhapšena, uključujući 29-godišnjaka iz Stornoveja u Škotskoj koji je upravljao brodom, i svi su odvedeni na Martinik, gde će se suočiti sa krivičnim prijavama.
 
 
Španske vlasti u Marbelji i Valensiji uhapsile su potom još pet osoba za koje se sumnja da su umešane u ovaj šverc narkotika.
 
Među njima su 62-godišnji britanski državljanin poreklom iz Linkolnšira, stalno nastanjen u Španiji, i njegov 24-godišnji sin, a njih je policija uhapsila 19. decembra u jednom restoranu u Marbelji. Sva petorica uhapšenih ostaće u pritvoru tokom trajanja istrage.

Teme

droga

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet