Oko 300 Indijaca treći dan zarobljeno na francuskom aerodromu: U toku istraga o trgovini ljudima

Oko 300 indijskih državljana koji su krenuli ka Centralnoj Americi zarobljeno je treći dan na francuskom aerodromu u Šampanji zbog istrage.
Oko 300 Indijaca treći dan zarobljeno na francuskom aerodromu: U toku istraga o trgovini ljudima
Foto: Beta/AP
Oni su osumnjičeni za trgovinu ljudima, a dve osobe su privedene, saopštile su vlasti.
 
Tužilaštvo u Parizu navelo je da specijalni istražitelji ispituju ostale putnike. 
Advokatica male avio-kompanije sa sedištem u Rumuniji, Legend Airlines, rekla je da je 15 članova posade čarter leta na relaciji Ujedinjeni Arapski Emirati-Nikaragva ispitano i pušteno, preneo je AP.
 
Advokatica je navela da avio-kompanija negira bilo kakvu ulogu u mogućoj trgovini ljudima i pozdravila je to što je posada aviona puštena nakon ispitivanja.
Let je zaustavljen u četvrtak na aerodromu Vatri, u Šampanji, radi dopunjavanja goriva, a francuska policija je prizemljila avion na osnovu anonimne dojave da bi se u njemu mogle naći žrtve trgovine ljudima, saopštilo je tužilaštvo u Parizu.
 
Istraga je poremetila avio-saobraćaj pošto je policija ogradila aerodrom, a svi letovi na i sa regionalnog aerodroma su obustavljeni.
 
Putnici su prvobitno ostali u avionu A340, dok je policija opkolila avion na pisti, a potom su prebačeni u glavni hol aerodroma. 
 
Indijska ambasada u Francuskoj objavila je na paltformi X da je osoblje ambasade dobilo konzularni pristup putnicima.
"Istražujemo situaciju i osiguravamo dobrobit putnika", navela je ambasada. 
 
Vlada SAD označila je Nikaragvu kao jednu od nekoliko zemalja za koje se smatra da ne ispunjavaju minimalne standarde za suzbijanje trgovine ljudima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet