Za ubistvo četvoro dece i njihove majke u Francuskoj, glavni osmnjičeni otac

U slučaju ubistva četvoro dece i njihove majke u gradu Mo u Francuskoj danas je uhapšen otac dece i on je glavni osumnjičeni, saopštila je policija.
Susedi su uočili lokvu krvi ispred vrata porodične kuče na Božić i obavestili policiju koja je otkrila pet tela, rekao je tužilac novinarima. 
Majka i dve ćerke starosti sedam i deset godina izbodene su na smrt u noći između nedelje i ponedeljka, a dva sina starih devet meseci i četiri godine su bili ugušeni ili udavljeni.
 
Motiv ubistva je još uvek nejasan. 
 
Osumnjičeni, muškarac rođen u pariskom predgrađu Kolomb, uhapšen je danas ispred kuće svog oca, dede ubijenih, saopštio je tužilac. 
On je i ranije bio nasilan prema svojoj partnerki, tako ju je izbo nožem 2019. godine kada je bila trudna sa njihovim detetom, ali je istraga obustavljena jer je proglašen da je bio psihički neuračunljiv u trenutku napada.  
 
Osumnjičeni je 2017. godine bio smešten u mentalnu ustanovu, a iste godine je pokušao i da izvrši samoubistvo, navelo je tužilštvo. 
 
Ubistva su ponovo otvorila javnu raspravu o porodičnom nasilju kao i o mentalnom zdravlju pošto je ove godine u Francuskoj više od 100 žena ubijeno od strane njihovih sadašnjih ili bivših partnera.
  • Kej

    26.12.2023 20:33
    Kada sistem,i instititucije zakazu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet