Nemački general: Potcenili smo Rusiju

Na početku rata u Ukrajini nije se videla sposobnost Rusije da istraje, kako to danas možemo da ocenimo, izjavio je general-major nemačke vojske Kristijan Frojding.
"Nismo, takođe, videli da će im uspeti ono što sada jasno sagledavamo – da jačaju svoj vojno-industrijski kompleks, šire ga i povećavaju proizvodne kapacitete, uprkos drakonskom režimu sankcija“, rekao je rukovodilac centra za Ukrajinu u Ministarstvu odbrane.
 
Nije se videlo, dodao je Frojding, ili nije želelo da se vidi, da Rusi mogu uspešnije da se snabdevaju od svojih saveznika.
"Bilo da je reč o Severnoj Koreji, Kini ili zemljama globalnog juga – ako im te zemlje pošalju samo sijalice za frižidere, one mogu da se upotrebe u vojne svrhe“, kazao je nemački general.
 
On je istakao da je očekivanje da ć́e Ukrajinci u kontraofanzivi postići najveći mogući vojni uspeh, i to što pre, bilo svakako preterano, ali je naglasio da ukrajinske oružane snage jesu imale uspeha.
"I posle dve godine borbe protiv navodne velike vojne sile i dalje je slobodno 80 odsto Ukranjine, vratili su 50 odsto teritorije koju su izgubili, a ruska Crnomorska flota je praktično potisnuta iz zapadnog Crnog mora“, naveo je Frojding.
 
Ukazao je da Ukrajina sve više uspeva da udari duboko iza ruskih linija, koristeći i sisteme naoružanja koje je sama napravila i da su ruski gubici u ljudstvu i materijalu ogromni, jer se procenjuje da su izgubili tenkove i oklopne transportere u visokim četvorocifrenim brojevima.
 
Za Bundesver je važna lekcija iz rata u Ukrajini novi značaj dronova, rekao je Frojding, koji vodi i odeljenje za planiranje u Ministarstvu odbrane.
 
"Upotreba i odbrana od dronova postaće zadatak svih u oružanim snagama“, naveo je Frojding.
  • Plaćač poreza

    07.01.2024 21:11
    Stanovnici Klimovska, predgrađa Moskve već više od tri dana nemaju centralno grejanje. U Moskvi je trenutno - 25 celzijusa.Sve je preorijentisano na vojnu industriju. Ljudski gubici su ogromni na ratištu. Rusija će se urušiti iznutra kao SSSR zbog ne zadovoljstva, siromaštva građana,besmisleno rata, pada morala, propasti privrede i valute.
  • Novosadjanin

    31.12.2023 07:02
    Veliki strucnjak
    Ovaj nije slusao dedu kad je bio mali, ako mu se deda uopste vratio kuci
  • Zemlja čudesa

    31.12.2023 00:22
    Tradicija
    Nemci sada već redovno potcenjuju Rusiju, a onda lele i kuku. Samo što će vas Rusija ovog puta ekonomski uništiti, bez zrna baruta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet