Stranci koji ratuju u Ukrajini mogu da dobiju rusko državljanstvo

Stranci koji su od početka rata koji Moskva vodi u Ukrajini sklopili ugovor sa Oružanim snagama Rusije moći će da podnesu zahtev za dobijanje ruskog državljanstva.
To se navodi u ukazu koji je danas potpisao predsednik Vladimir Putin.

Ovim ukazom, pravo da podnesu zahtev za rusko državljanstvo dobiće i članovi njihovih porodica, prenosi TASS.

Pravo da traže državljanstvo imaće i oni stranci koji su otpušteni iz vojne službe u Oružanim snagama Rusije iz zdravstvenih razloga, nakon što su prešli starosne granice, po isteku u govora ili nakon ukidanja vanrednog stanja.
 
 
 
  • Mile

    09.01.2024 20:31
    Kk
    Super prilika da se narod reši srpskog državljanstva!
  • Zare

    07.01.2024 09:38
    @logika
    Internacionala nema veze sa "slikarom u pokusaju" nego lumpenproleterijatom u stilu "proleteri svih zemalja ujedinite se". Sto se Putina tice, neka svaki Srbin koji smatra da je Rusija njevova majka ode tamo za uvek.
  • logika

    05.01.2024 10:59
    @jegor
    da li ti Jegore mislis da je Novi Sad najbolje mesto za banderiste i ostale sledbenike propalog austrijskog slikara? to sto su se takvi prosli put lako izvukli (u ime nicim izazvanog internacionalizma) ne znaci da ce to uvek biti tako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet