Ministar BiH koji je glasao u Novom Sadu: Zašto Srbi iz RS ne bi imali mesto u Skupštini Srbije?

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić upitao je zašto Srbi iz Republike Srpske ne bi imali zagarantovan broj mesta u Narodnoj skupštini Srbije.
Nešić je na svom nalogu na društvenoj mreži "X" podelio isečak iz gostovanja u kom je pričao o izborima u Srbiji.
On je rekao da oko 180.000 Srba iz BiH ima državljanstvo i pravo glasa u Srbiji. To pravo glasa, kako kaže, iskoristilo je oko 10 odsto.
"Ne možemo govoriti o tome da smo mi značajno na ishode izbora u Srbiji, a ja bih voleo da jesmo. Na sledećim izborima lično ću da se angažujem ne 100 odsto, nego 1.000 odsto da dovedem sve Srbe iz Republike Srpske koji imaju pravo glasa i agitovaću i raditi na tome da glasamo ovde jer vidim da je to bitno", rekao je.
 
Kasnije je naveo da Hrvati iz Bosne i Hercegovine imaju zagarantovan broj mesta u parlamentu Hrvatske.
 
"A zašto to mi, Srbi iz Republike Srpske, ne bi imali određen broj mesta zagarantovan u Narodnoj skupštini Republike Srbije", upitao je Nešić.
 

Komentari 131

  • cxv

    09.01.2024 22:21
    @Bolek
    Moj komentar je namenjen ljudima koji imaju kapacitet da ga razumeju,nije namenjen onima koji ne razumeju stvari nu u svojoj drzavi a kamoli u susednoj.

    O civilizovanim i evropskim drzavama da ne govorimo,ti njih nisi video ni na razglednici. Tako da ti je bolje da vise citas nego kuckas nebulozne komentare.
  • cxv

    09.01.2024 22:15
    @Bolek

    Ne znam sto se ti toliko brines koliko neko nekoga voli ili ne voli.
    Ti se ne pitas ni o cemu ni u svom selu a kamoli u drzavi.

    Ne tice te se ko ciji ima pasos i ne tice te se nesto o cemu pojma nemas ali ipak ne nameravas da nas postedis citanja tvojih lupetanja.

    Gledaj svoja posla. Nemamo mi s tobom nista.
  • Pera

    09.01.2024 19:23
    U svojoj kuci
    Glasaj tamo gde živiš. Spremaj u svojoj kući!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.