U Južnoj Koreji izglasana zabrana prodaje psećeg mesa: Uzgajivačima i restoranima rok od tri godine

Parlament Južne Koreje danas je izglasao zakon kojim je predviđeno postepeno ukidanje konzumiranja i prodaje psećeg mesa.
U Južnoj Koreji izglasana zabrana prodaje psećeg mesa: Uzgajivačima i restoranima rok od tri godine
Foto: Pixabay
Kako navodi BBC, zakon ima za cilj da okonča vekovnu praksu jedenja psećeg mesa. Prema tom zakonu, biće zabranjeno uzgajanje ili klanje pasa za ishranu, kao i distribuciju ili prodaju. Oni koji budu kršili zakon, mogli bi se suočiti sa zatvorskom kaznom.
 
Britanski javni servis navodi da je reč o kazni do tri godine, a za one koji uzgajaju pse za meso kazna je do dve godine zatvora. Međutim, sama konzumacija mesa neće biti protivzakonita.
Novi zakon će stupiti na snagu za tri godine, dajući odgajivačima i vlasnicima restorana vremena da pronađu alternativne izvore zaposlenja i prihoda. Oni će lokalnim vlastima morati da podnesu plan za postepeno ukidanje svog poslovanja.
 
Vlada je obećala da će u potpunosti podržati uzgajivače psećeg mesa, mesare i vlasnike restorana, čija će preduzeća biti primorana da se zatvore, iako detalji o tome kakva će nadoknada biti ponuđena tek treba da se razrade.
Konzumiranje psećeg mesa u Južnoj Koreji ranije je bilo uobičajeno, a danas je to retkost i ograničeno je na pojedine starije ljude, navodi Rojters. Podrška zabrani konzumiranja psećeg mesa porasla je tokom mandata južnokorejskog predsednika Jun Suk-jeola, koji je usvojio veliki broj pasa i mačaka.
  • Драган

    09.01.2024 09:47
    Исти
    Исти о и њихови западни господари, ови псоједци, а западна дружина глобланих разбојника - вампири - живе од тога што сишу крв другим народима и државама.
  • Branka

    09.01.2024 08:47
    Izvozna sansa
    Sad ce Moma Mona da napravi posao sa izvozom pasa lutalica kad ih malo podgoji i izveze.
  • Razum

    09.01.2024 08:21
    Svinja vs pas
    Isti đavo jeo svinju ili jeo psa.
    Oboje žele da žive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.