Završen svečani defile povodom Dana RS: Dodik poručio da "nisu potrebni kolonizatori i tutori"

Svečani defile povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci počeo je predajom raporta predsedniku RS Miloradu Dodiku.
Na ceremoniji je postrojen Zastavni vod koji čine pripadnici Počasne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.
 
Zastavni vod Počasne jedinice predvodi komandir Vitomir Petričević, koji je uz pozdrav oficirskom sabljom predao raport, javlja RTRS.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpski narod ima pravo da obeležava svoj Dan Republike, a svi koji pokušavaju da to uskrate neće u tome uspeti.
 
"Republika Srpska ima sjajan narod", rekao je Dodik učesnicima svečanog defila u Banjaluci, kojima se obratio rečima "Pomoz Bog junaci" i "Hristos se rodi".
On je naglasio da je Republika Srpska postigla značajn napredak, živi 32 godine, podsetio da je za nju dalo živote 30.000 Srba, i da se uvek treba njih setiti kada se donose odluke.
 
"Sloboda za nas nije filozofija, već način života, sloboda je ono što nam treba, nisu nam potrebni kolonizatori ni tutori, ovaj narod nikad nije dozovlio da živi porobljen", istakao je Dodik.
 
 
Ako proslava 9. januara bude zabranjena, Dodik je rekao da to znači da "nas nema, da smo pali".
 
"Oni koji računaju da neće biti Republike neka ovih dana budu s nama, mi znamo da neki smatraju da ovo što pokažemo ovde da nije nešto, a ja im kažem da je ovo sve", rekao je Dodik i dodao da Srpska ne želi nikakve sukobe i neće ih voditi.
 
  
 
Nakon obraćanja predsednika Republike Srpske i pesme "Pukni zoro" u izvođenju Danice Crnogorčević, svečani defile je završen.
 
Uslediće koncerti – Danice Crnogorčević, Baje Malog Knindže, Ace Lukasa i Miroslava Ilića.
Dodik: Marfi nije dobrodošao
 
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da američki ambasador u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi nije dobrodošao u RS, navodeći da on nema ništa sa proslavom Dana RS.
 
"Ko je on da govori o tome šta će ovaj narod proslavljati, zar je to uloga jednog ambasadora? On je umislio da može da drži pridike o istoriji, o svemu. On i njegova ambasada su izopšteni iz Republike Srpske, mi ne sarađujemo s njima, mislimo da su zlonamerni i da nemaju nikakav kvalitet i da su sramota što predstavljaju jednu takvu zemlju kao što je Amerika", naglasio je Dodik.
 
Takav ambasador neće ničemu doprineti, rekao je Dodik za RTRS i ponovio da Marfi nije dobrodošao u Republiku Srpsku.
  • mki

    10.01.2024 16:35
    @Ana
    "Zato je Novi Sad, donirao 3 miliona evra, sta da se radi kada smo najbogatiji grad u zemlji...sramno"

    Ana, nije dokazano da je NS donirao bilo sta, tu pricu je demantovalo rukovodstvo NS, a Drasko je to rekao kako bi sakrio cinjenicu da banjaluckim porodicama nije uplacena tudja njega i pomoc,da su negdje nestale pare iz BL budžeta, nije iznjeo nikakav dokaz iako su ga iz R.Srpske pozvali da objavi dokaza za donaciju NS.
    Ova proslava se finansira iz budžeta R.Srpske, i održava se godinama unazad.

  • pape

    10.01.2024 08:15
    O Dodo, dodolo
    Podbrckuj ti, samo da vam opet traktori ne budu glavno prevozno sredstvo.
  • jad i bijeda

    10.01.2024 00:16
    vidi ovog tipa na autu, kao da gledamo deja vu iz moskve, tako njihov šojgu i gerasimov patroliraju u uspravnom polozaju stojeci na nogama u otvorenom automobilu. losa rezija, ruska kopija, gubitnicka nacija. sve u svemu, tufer bez pamuka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet