Direktor Boinga priznao greške zbog kojih je prizemljeno 170 letelica

Izvršni direktor Boinga Dejv Kalhun priznao je greške američkog proizvođača aviona dok više od 170 letelica ostaje prizemljeno četvrti dan zaredom.
Direktor Boinga priznao greške zbog kojih je prizemljeno 170 letelica
Foto: Beta/AP
On je zaposlenima poručio da će se kompanija pobrinuti da se nesreće poput eksplozije panela u vazduhu "više nikada ne ponovi".
 
Najviši zvaničnik kompanije za proizvodnju aviona Sten Dil, na sumornom sastanku u gradskoj većnici u Rentonu, gradu u saveznoj državi Vašington, u kojoj se proizvodi model 737, rekao je da Boing priznaje stvarnu ozbiljnost nesreće dok pokreće provere kontrola kvalitete i procesa.
Kalhunove primedbe bile su prvo Boingovo javno priznanje grešaka od kada je u petak u letu eksplodirao panel u punom avionu 737 MAX 9, ostavljajući zjapeću rupu pored praznog sedišta.
 
Kalhun je rekao da je bio "potresen do kosti" nesrećom, koja je ponovo pokrenula pritisak na Boing zbog njegove problematične serije aviona skoro pet godina posle krize MAX-a izazvane smrtonosnim nesrećama u Indoneziji i Etiopiji.
"Kao prvo, pristupićemo ovome priznajući svoju grešku", rekao je Kalhun zaposlenima.
 
Aljaska erlajns i Junajted erlajns, dva američka prevoznika koja koriste privremeno prizemljene avione, pronašli su labave delove na sličnim letelicama, što je izazvalo strah da bi takav incident mogao da se ponovi.
 
Boing je saopštio osoblju da se nalazi tretiraju kao "pitanje kontrole kvaliteta" i da su u toku provere kod Boinga i dobavljača trupa Spirit aerosistems.
 
Boing je poslao pisane naloge svojim pogonima i fabrikama svojih dobavljača kako bi osigurao da se takvi problemi reše i kako bi sproveo opsežnije provere sistema i procesa, rekli su.
  • Realista

    10.01.2024 16:16
    Diego i Sančez šalju pozdrave!
    Made in USA!
  • Joki

    10.01.2024 12:53
    Bilo bi lepo da priznate gresku da je taj avion konstrukcijski los i da napravite nov po svim pravilima i propisima. Prvo po pravilima fizike i aerodinamike, pa zatim po propisima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet