Tramp ubedljivo pobedio stranačke rivale na izborima u Ajovi

Bivši američki predsednik Donald Tramp je, prema projekcijama američke agencije AP, nadmašio svoje rivale i pobedio na unustarstranačkim izborima republikanaca u američkoj državi Ajovi.
Tramp ubedljivo pobedio stranačke rivale na izborima u Ajovi
Foto: Beta/AP
Drugo mesto je osvojio guverner Floride Ron Desantis.
 
"Hvala Ajova, sve vas volim!!!", napisao je Tramp na društvenim mrežama.
Na izbore je izašlo više od 60 odsto birača, a Tramp je dobio 50,6 odsto glasova, dok je Desantis osvojio 21,4 odsto glasova.
 
Iza njih se plasirala bivša ambasadorka u UN Niki Hejli, pokazala je anketa koju sprovodi AP među biračima koji izlaze na kokuse.
Projekciju o pobedi Trampa na kokusima u Ajovi izneli su i ostali američki mediji - CNN, Foks njuz, CBS, NBC njuz i ABC Njuz.
 
S obzirom na to da je Trampova pobeda bila očekivana, prema istraživanjima javnog mnjenja, glavna borba se vodila za drugo mesto između Desantisa i Hejli i to ko će biti glavna alternativa Trampu za republikansku predsedničku nominaciju na nastupajućim izborima u novembru.
 
Kokusima u Ajovi zvanično je počela trka za predsedničke izbore u SAD 2024. godine.
  • /

    16.01.2024 16:26
    /
    @izbori
    bio je pre neki dan clanak o funkcionalno nepismenim srbima.
    lepo pise da su izbori UNUTAR STRANKE u ajovi.
    a ujedno mozes procitati da je ovo plasirao tanjug
  • Izbori

    16.01.2024 12:21
    Ovako će proći i Bajden, rejting mu uništavaju novi ratovi koji su izbili u međuvremenu dok Tramp nije predsednik. Jednostavno Tramp u kampanji će spravom postavljati pitanja zašto Bajden toliko ratuje po svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.