Najmanje 47 umrlih zbog hladnoće i snega u SAD

Najmanje 47 ljudi umrlo je od posledica velike hladnoće i snežnih padavina širom SAD.
Šesnaest od 47 smrtnih slučajeva, koji su se dogodili od početka hladnoće 12. januara, dogodilo se u državi Tenesi, devet u Oregonu, šest u Ilinoisu, po pet u državama Vašington i Misisipiju, tri u državi Njujork i po jedan u Arkanzasu, Viskonsinu i Vajomingu, prenosi NBC njuz.
Gradovi od Zapadne Virdžinije do južnih područja Nove Engleske suočavaju se sa snežnim pokrivačem debelim i do 12 centimetara.
Dok je u Teksasu i Luizijani sredinom nedelje temperatura iznosila i do 20 stepeni Celzijusovih, danas će temperatura biti između minus pet i pet stepeni.
 
U Zapadnom Njujorku sneg pada neprestano i stanovnici moraju da satima čiste sneg sa svojih kolskih prilaza kako bi održali korak sa količinom snežnih padavina.
 
  • hula

    20.01.2024 14:52
    Jel i tamo Vučić na vlasti?
    Mogu samo da zamislim pljuvačinu na vlast da se ne daj bože u 100 puta siromašnijoj Srbiji neko smrzao.
  • Realista

    20.01.2024 09:16
    Surovo...!
    Moraju da čiste trotoare ispred kuća kad pada sneg? Neverovatno!
  • haha

    19.01.2024 23:15
    Globalno zagrevanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.