Rusija usvojila zakon o konfiskaciji imovine zbog širenja lažnih vesti o vojsci

Donji dom ruskog parlamenta usvojio je danas u prvom čitanju predlog zakona o oduzimanju imovine onima koji su osuđeni za širenje lažnih informacija o Oružanim snagama Ruske Federacije.
Rusija usvojila zakon o konfiskaciji imovine zbog širenja lažnih vesti o vojsci
Foto: Pixabay
Mera oduzimanja imovine i državnih nagrada, za koju je glasalo 395 poslanika Dume, odnosiće se i na one koji su osuđeni za javno pozivanje na ekstremizam i na uvođenje sankcija Rusiji i njenim građanima, ali i na one koji su osuđeni za pružanje pomoći u izvršenju odluka međunarodnih organizacija u kojima Ruska Federacija ne učestvuje, kao i osuđenih za rehabilitaciju nacizma.
Usvojen nacrt zakona predlaže i izmene Krivičnog zakona i Zakona o krivičnom postupku, prenose RIA Novosti. Osim konfiskacije imovine, predlog zakona predviđa mogućnost, da se sudskom odlukom, osobama koje su optužene za zločine protiv bezbednosti Rusije, oduzmu specijalna, vojna i druga počasna zvanja i državne nagrade.
Nacrt zakona takođe predlaže da se pooštri krivična odgovornost za lica koja su javno pozivala na aktivnostiusmrene protiv bezbednosti Rusije, ako su izvršene iz plaćeničkih razloga ili za najam, kao i iz političke, ideološke, rasne, nacionalne ili verske mržnje, ili iz mržnje ili neprijateljstva prema bilo kojoj društvenoj grupi.
 
U obrazloženju se ističe da je cilj donošenja zakona suzbijanje finansiranja krivičnih dela, kao i drugih aktivnosti usmerenih protiv bezbednosti Ruske Federacije.
 
Predlog zakona podržali su Generalno tužilaštvo, Istražni komitet, Ministarstvo pravde i Rosfinmonitoring.
  • zztop

    25.01.2024 12:49
    Ko drukčije kaže , kleveće i laže ... imali smo mi to ili još uvek imamo ...
  • fadja

    25.01.2024 00:21
    Prvi će bez imovine ostati putin jer on najviše laže o vojsci i ne može da nazove rat ratom.
  • pogodi ko je

    24.01.2024 23:51
    Sada vidite ko je nasima uzor sto se tice otimanja tudje imovine. Samo sto izvrsitelji to obavljaju u miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet