Italija uložila protest Mađarskoj: Učiteljica sa lancima oko ruku i nogu na saslušanju u Budimpešti

Italija je uložila protest mađarskim vlastima zbog postupanja sa Italijankom koja se pojavila pred sudom u Budimpešti sa lancima oko ruku i nogu na saslušanju u slučaju napada na neonaciste.
Italija uložila protest Mađarskoj: Učiteljica sa lancima oko ruku i nogu na saslušanju u Budimpešti
Foto: Pixabay
Jučerašnje fotografije učiteljice Ilarije Salis (39) sa lancima bile su danas udarna tema u italijanskim medijima, a italijanska opozicija pozvala je Vladu na čijem čelu je Đorđa Meloni da učini više da joj pomogne, prenosi Rojters.
 
Ministar inostranih poslova Antonio Tajani rekao je da je postupanje prema Salis kršenje pravila Evropske unije.
On je u gostovanju na Radiju Ankio rekao da je italijanski ambasador u Mađarskoj otišao u Ministarstvo unutrašnjih poslova kako bi izrazio protest.
 
Mađarsko Ministarstvo nije odgovorilo na zahtev Rojtersa za komentar.
Salis se tereti da je sa grupom antifašista učestvovala u napadu na dva desničara u februaru prošle godine posle kontrademonstracija tokom skupa neonacista.
 
Ona je juče negirala optužbe, zbog kojih bi mogla biti osuđena na 11 godina zatvora. Suđenje se nastavlja 24. maja.
 
Tajani je rekao da će Italija kao prvi korak tražiti da se Salis, koja je u pritvoru skoro godinu dana, premesti u kućni pritvor.
  • Predrag

    30.01.2024 20:50
    Ovaj svet je poludeo i sa jedne i sa druge strane.Užas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet