Slučaj Turčina kojeg zbog kriminala traži njegova država izazvao politički potres u Crnoj Gori

Državljaninu Turske Binaliju Čamgozu (40) je danas posle saslušanja u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata.
Slučaj Turčina kojeg zbog kriminala traži njegova država izazvao politički potres u Crnoj Gori
Foto: Pixabay
Policija je uhapsila Čamgoza zbog sumnje da je 2022. godine za otvaranje firme upotrebio falsifikovanu tursku ispravu s tuđim imenom.
Turske vlasti su preko Interpola raspisale poternicu za Čamgozom kao vođom jednog od najozloglašenijih mafijaških klanova, direktno odgovornog za više ubistava.
Viši sud u Podgorici je u aprilu 2023. odobrio izručenje Turskoj, ali se s tim nije složio novi ministar pravde Andrej Milović i odbio izručenje Čamgoza, što je danas ponovio i rekao da se ta odluka ne može promeniti jer je arhivirana.
 
Na to je premijer Milojko Spajić naveo da će ministri ubuduće morati da ga obaveštavaju o bitnim odlukama jer oni koji ranije nisu bili političari ili ministri, "možda nisu stekli naviku da nadređene obaveste o bitnim odlukama".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.