Alek Boldvin na novom suđenju rekao da nije kriv za smrt snimateljke

Glumac Alek Boldvin u sredu se izjasnio da nije kriv za nenamerno ubistvo i smrt snimateljke Galina Hačins tokom snimanja vesterna "Rust" u Novom Meksiku 2021.
Alek Boldvin na novom suđenju rekao da nije kriv za smrt snimateljke
Foto: Beta/AP
Boldvin je negirao odgovornost za smrt Hačinsove, insistirajući da mu je rečeno da je pištolj "hladan", odnosno da su u njemu samo ćorci, kao i da je oružje ispalilo iako on nije povukao okidač.
 
Glumcu je dopušteno da ostane na slobodi bez polaganja kaucije na temelju odricanja od tužbe postignutom pri Prvom okružnom sudu u Santa Feu.
Boldvin je prvobitno optužen za pucnjavu u januaru 2023. Te optužbe su odbačene nekoliko meseci kasnije na osnovu dokaza da je čekić na revolveru možda modifikovan, omogućujući mu da opali bez povlačenja okidača. 
 
Nove optužbe usledile su nakon nezavisnog forenzičkog testa koji je zaključio da je Boldvin morao povući okidač revolvera koji je koristio na probi da bi ispalio metak koji je pogodio Hačins u grudi i ubio je.
Nalaz je bio isti kao i prethodni FBI-ov test vatrenog oružja. 
 
Boldvin je negirao da je povukao obarač i rekao da nije odgovoran za smrt snimateljke. 
 
Reditelj filma Džoel Suza pogođen je i ranjen u rame istim metkom koji je ubio Hačins tokom produkcije filma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet