Princ Vilijam će zbog očeve bolesti preuzeti više obaveza: Evo gde će ga sve menjati

Princ Vilijam, naslednik britanskog kralja Čarlsa, preuzeće na sebe više ceremonijalnih i kraljevskih obaveza nakon što je objavljeno da monarh boluje od karcinoma.
Princ Vilijam će zbog očeve bolesti preuzeti više obaveza: Evo gde će ga sve menjati
Foto: Beta/AP (Chris Jackson)
Analizirajući šta očekuje britansku kraljevsku porodicu u narednom periodu, BBC navodi se da je princ Vilijam sada u situaciji u kakvoj je bio i kralj Čarls u vreme kada je bio princ od Velsa i kada je njegova majka, kraljica Elizabeta II bila bolesna.
Vilijam će morati da se brine i o ocu i o supruzi princezi Ketrin, za koju je ranije objavljeno da je podvrgnuta operaciji nakon koje se oporavlja, a imaće i veću ulogu kada je reč o javnim nastupima i obavljanju službenih dužnosti.
Kralj Čarls će nastaviti da obavlja pojedine dužnosti, odnosno biće čuvar papirologije i crvene kutije sa ministarstkim dokumentima, a prema mogućnostima će se sastajati sa državnim zvaničnicima.
 
Britanski javni servis navodi da će on propuštati ceremonijalne poslove i obaveze u kojima ima neposredan kontakt sa javnošću.
 
Bakingemska palata saopštila je juče da je kralju Čarlsu III dijagnostikovan rak tokom posete bolnici zbog uvećane prostate.
 
U saopštenju se samo navodi da je otkriven "oblik raka", ali ne piše o kojoj vrsti raka je reč.
  • Bombon

    06.02.2024 21:47
    Obaveza?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.