Mađarska šalje još 31 policajca u Srbiju zbog sprečavanja ilegalne migracije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Mađarske Bence Retvari izjavio je da policija te države šalje u Srbiju još 31 policajca.
Mađarska šalje još 31 policajca u Srbiju zbog sprečavanja ilegalne migracije
Foto: Pixabay
"Mađarska policija ne štiti samo granicu jedne zemlje, već cele Evrope. Policajci su prihvatili nimalo lak zadatak, jer će u narednom periodu služiti na 113 kilometara dugoj deonici srpske i severno-makedonske granice, koja je glavni pravac ilegalnih migracija", navodi se na sajtu mađarske policije.
Saradnja je kontinuirana, istakao je Retvari, "ovo je drugi kontigent mađarskih policajaca koji ove služe u Srbiji".
 
Prema njegovim rečima, mađarska policija je posvećena sprečavanju ulaska ilegalnih migranata na teritoriju EU, i u tom cilju je ponudila i podršku zemljama Zapadnog Balkana.
"Glavni zadatak mađarske policije je sprečavanje i otkrivanje ilegalnih prelazaka granice, patroliranje putevima u neposrednoj blizini granice, kao i saradnja oko pronalaženja krijumčara ljudi i ilegalnih migranata“, kazao je Retvari.
 
Mađarski policajci koji služe u Srbiji, dužnosti obavljaju pod kontrolom i nadzorom organa za sprovođenje zakona zemlje domaćina, dodaje se.
 
Mediji su ranije preneli da je Retvari izjavio da zaštita mađarskih granica nije samo pitanje javne, već i nacionalne bezbednosti.
  • Miloš iz Zemuna

    08.02.2024 06:38
    Ono kad si nesposoban za svoj posao pa mora drugi da dolaze da te nauče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet