Pakistan ugasio internet tokom današnjih izbora

Pakistan je privremeno ugasio internet dok milioni građana izlaze na parlamentarne izbore.
Pakistan ugasio internet tokom današnjih izbora
Foto: Beta/AP
I pozivi i protok podataka su obustavljeni, iako Wifi mreže i dalje rade.
 
Jedan birač rekao je za BBC da su bili šokirani odlukom, rekavši da bi "glasačima trebalo olakšati izbor umesto da se moraju susretati s takvim preprekama". Drugi sugovornik kaže da je ovo bilo očekivano.
"Kao rezultat nedavnih terorističkih incidenata u zemlji, izgubljeni su dragoceni životi. Sigurnosne mere ključne su za održavanje reda i zakona i suočavanje s potencijalnim pretnjama", rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova pravdavajući ovaj potez.
 
Portparol ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da je mera opravdana, navodeći nedavne terorističke incidente u zemlji.
Izbori se održavaju gotovo dve godine otkako je prethodnom premijeru, igraču kriketa koji je postao političar, Imranu Kanu, izglasano nepoverenje.
 
Trostruki premijer Navaz Šarif sada je na glasačkom listiću na izborima za koje mnogi analitičari kažu da su dosad najmanje verodostojni.
 
Zemlja je u stanju pripravnosti, uz jaku sigurnost na biralištima širom zemlje. Jedna stanica u Lahoru imala je naoružane stražare na ulazu i vojnike koji su patrolirali područjem.
 
Stroga pravila o praćenju izbora, uključujući ono šta se može reći o kandidatima, kampanjama i anketama, ostaju na snazi do kraja glasanja. Nije jasno koliko će brzo rezultati biti objavljeni, ali oni moraju biti objavljeni unutar dve nedelje od glasanja.
 
Zemlja je u prošlosti gasila internet kako bi kontrolisala protok informacija, iako je gašenje u ovoj meri bez presedana, posebno tokom izbora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet