Makedonski MUP demantuje da je bilo pokušaja ubistva Kurtija u Skoplju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije danas je, povodom informaciju o pretnjama premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju tokom boravka u Skoplju, navelo da nije bilo pokušaja ubistva.
Portparol MUP Toni Angelovski je u izjavi za Telegrafi Makedonija rekao da nije bilo pokušaja ubistva Kurtija i da mu je policijsko obezbeđenje određeno po pravilima i protokolima.

"Obaveštavamo vas da tokom posete premijera Kosova Aljbina Kurtija Skoplju nije bilo pokušaja ubistva. Što se tiče bezbednosti tokom njegove posete, ona je organizovana po unapred određenim pravilima i bezbednosnim procenama“, rekao je Angelovski.

Javni servis Kosova objavio je da je "Kurti tokom boravka u Skoplju bio pod strogim merama obezbeđenja, pošto je bilo informacija o pokušaju atentata na njega".
 
Kurti je danas izjavio da je, tokom sastanka koji je imao sa sestrinskim partijama socijalista u Skoplju, dobio informacije o "brojnim pretnjama od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu“, prenela je Radio-televizija Kosova (RTK) i dodala da "postoje informacije o pokušaju atentata na Kurtija".
  • Sosa

    11.02.2024 12:44
    Šojicev sistem
    Gledao čovek Belu Ladju
  • Beba

    10.02.2024 20:55
    Kurti laze cim zine!!
  • zztop

    10.02.2024 20:23
    I mile od 152 kile ugrožen atentatom ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.