Nakon optužbi protiv Izraela: Porodice izraelskih talaca tuže Hamas Hagu

Oko 100 rođaka talaca koje Hamas drži u Pojasu Gaze putuju danas u Hag da Međunarodnom krivičnom sudu podnesu tužbu protiv palestinskog pokreta za "zločine protiv čovečnosti".

"Nije to samo naša priča, ako ovo ne zaustavimo, sutra će to biti priča celog sveta", rekla je neposredno pred ulazak na specijalni let za Hag Ofri Bibas, čiji je brat jedan od talaca.

Haim Rubinstajn iz udruženja koje okuplja porodice talaca rekao je da će sudu u Hagu biti podneta tužba "protiv članova Hamasa i njihovih saradnika da bi se osiguralo da plate visoku cenu za zločine protiv čovečnosti koje su počinili i koje još čine".
 
Oko 250 ljudi oteto je na jugu Izraela tokom napada Hamasa 7. oktobra. Njih 130 se i dalje nalazi u Gazi, a veruje se da ih je 29 umrlo, podaci su Izraela.
Podsetimo, nedavno je Južnoafrička Republika izvela Izrael pred sud sa optužbom za genocid nad Palestincima u Gazi. 
 
Sud je u ovom slučaju tražio od Izraela da preduzme mere da olakša nepodnošljive uslove života u Gazi i da dopusti ulazak humanitarne pomoći. Takođe, mora da spreči uništavanje dokaza.
 
U napadu Izraela na Gazu nakon 7. oktobra ubijeno je oko 28.000 ljudi, među njima najviše žena i dece.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet