Venecuela naložila osoblju UN da napuste zemlju u roku od 72 sata

Vlada Venecuele zatražila je od osoblja Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHCHR) da napusti zemlju u naredna tri dana, navodeći da će izvršiti reviziju saradnje sa organizacijom UN.
Venecuela naložila osoblju UN da napuste zemlju u roku od 72 sata
Foto: Beta/AP
Vlada južnoameričke države rekla je da je odlučila da "suspenduje sve aktivnosti tehničkog savetovališta Kancelarije visokog komesara za ljudska prava i da se sprovede detaljna revizija tehničkih kooperativnih uslova", preneo je Rojters.
Revizija će se uraditi u narednih 30 dana, dodala je venecuelanska vlada, ističući da sve osoblje UN povezano sa Kancelarijom mora da napusti državu u naredna 72 sata, od današnje objave.
 
Kancelarija komesara u Karakasu uputila je britansku novinsku agenciju da potraži odgovore od zvaničnika u Ženevi ili Njujorku.
Venecuelanski javni servis u sredu je oštro kritikovao izveštaj specijalnog izvestioca UN povodom prava u oblasti hrane, Mihaela Fahrija, koji je završio posetu Venecuelu.
 
On je rekao da vladin program za hranu ne rešava uzroke problema gladi i da je podložan političkim uticajima.
 
"OHCHR, koja je prisutna u Venecueli od 2019. godine, mora da ispravi svoje kolonijalističke, uvredljive i nasilne stavove", poručila je vlada iz Karakasa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet