Potvrđena smrt Navaljnog, njegov tim tvrdi da telo nije u mrtvačnici

Portparolka ruskog opozicinara Alekseja Navaljnog je danas potvrdila njegovu smrt i rekla da njegov tim traži da telo bude odmah predato porodici.
Potvrđena smrt Navaljnog, njegov tim tvrdi da telo nije u mrtvačnici
Foto: 021.rs
"Umro je u 14.17 sati 16. februara po dokumentu predatom njegovoj maci Ljudmili", rekla je portparoka Kira Jarmiš, prenosi BBC.
 
Zatvorska služba saopštila je u petak da je Aleksej Navaljni umro u arktičkom zatvoru gde je izdržavao 19-godišnju kaznu.
Portparolka je dodala da je zaposleni u kaznenoj koloniji gde je držan Navaljnji, glavni protivnik predsednika Rusije Vladimira Putina, rekao da je njegovo telo preneto u obližnji grad Salekhard i da se sprovodi istraga.
Tim Navaljnog javio je nešto kasnije da telo opozicionara nije u gradu Salekhardu gde su zatvorske vlasti rekle da se nalazi i gde su poslale njegovu majku.
 
"Aleksejev advokat i njegova majka stigli su u mrtvačnicu u Salekhardu. Ona je bila zatvorena, iako su u zatvorskoj koloniji dali uveravanja da ona radi i da se tu nalazi telo Navaljnog", napisala je portparolka opozicionara Kira Jarmiš na mreži X, prenosi agencija Frans pres.
 
Ona je dodala da je advokat pozvao broj telefona napisan na vratima mrtvačnice, a oni koji su odgovorili su rekli da je on sedmi koji je danas pozvao taj broj i da telo Navaljnog nije u mrtvačnici. 
  • ripka

    17.02.2024 16:11
    Ova vlast se iživljava čak nad telom pokojnika.
    U ruskim medijima pišu da, prema svedočenju jednog zatvorenika, panika zbog smrti Navaljnog se digla još 15.02. uveče, tako da zvanična verzija o smrti 16.02. u 14.17 je običejna za ruske vlasti laž.
  • Particulare matter

    17.02.2024 15:55
    Zamislite tu monstruoznost ruskih zločinaca izbaciti čoveka napolje dok ne umre od hladnoće. Nemačka se odrekla nacizma tek kada je bila potpuno poražena i kada su ih Amerikanci sprovodili u bioskope da gledaju zločine koje su podržavali. Ni Rusi a bojim se ni srbi se neće drugačije otrezniti i osvestiti.
  • Plaćač poreza

    17.02.2024 15:23
    Koliko su kandže ruskog KGB zarivene u srpsku državu, to je zastrašujuće, pre će da potone sa Rusijom nego osuditi zločine i diktatorsku vlast u Rusiji. Ovo je period kada je Srbija najviše izgubila a izgubiće još više. Vučić je najveća Evropska kukavica koja u strahu od Putina žrtvuje budućnost srpskog naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.