Plenković: Poruke sa protesta primitivne, plod Milanovićevog stila divljaštva

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da je današnji antivladin protest u Zagrebu bio skup radikalne levice.
"To je skup radikalne levice, onih koji su osam godina u opoziciji i onih koji ih podržavaju. Poruke su opet bile vulgarne, primitivne", rekao je Plenković o današnjem antivladinom skupu na kojem su se pred sedištem njegove vlade okupile hiljade građana u organizaciji 11 opozicionih parlamentarnih stranaka levice i centra.
 
On je kazao da su te poruke "plod Milanovićevog (predsednika Hrvatske Zorana Milanovića) stila primitivizma i divljaštva, što je pokrenuo pre četiri godine, pa sada svaka šuša misli da može svakog da vređa najgrubljim diskvalifikacijama".
Na zahtev opozicije da odmah budu raspisani parlamentrani izbori, Plenković je odgovorio da je ovo izborna godina i da će oni biti u roku.
 
Po njegovim rečima, ovogodišnja izborna utakmica će biti "bitka između istine i laži".
On je rekao da je levičarski skup na Markovom trgu pokazao da "postoje dve političke Hrvatske, od kojih jedna radi i rano se diže da bi radila u interesu Hrvatske".
 
Plenković je kritikovao stranke levice što su glasale protiv Zakona o hrvatskom jeziku i vojne pomoći Ukrajini, "čime su se svrstale na stranu ruskog predsednika Vladimira Putina".
 
Plenković je kazao da su "protesti deo demokratije, ali da na sto treba staviti činjenice, odnosno da su zahvaljujući njegovoj vladi očuvani socijalni mir, zaštićeni građani i privreda".
 
Više hiljada građana okupilo se danas u centru Zagrebu na antivladinom protestu u organizaciji opozicionih stranka levice i centra koje traže da parlamentarni izbori budu odmah raspisani.
 
Okupljeni na Markovom trgu, gde su sedišta Vlade i Sabora, na skupu pod nazivom "Dosta je! Idemo na izbore!" tražili su zaustavljanje korupcije, kriminala, pljačke i, kako su naveli organizatori, HDZ-ove uzurpacije vlasti.
 
Protest je organizovalo 11 parlamentanih levo-liberalnih opozicionih stranaka, među kojima i najveće Socijaldemokratska partija (SDP) i "Možemo".
 
Povod za ujedinjenje opozicije je imenovanje sudije Ivana Turudića za glavnog državnog tužioca.
  • SRB-IN

    18.02.2024 10:41
    Kupus je rešenje
    Bogami ja već vidim da će uvoz Srpskog kupusa u Hrvatsku da skoči bar 30 puta...
  • Vojislav

    17.02.2024 18:40
    Drugi Vucic
    Izgleda da je blacenje opozicije i naroda koji misli drugacije zarazno. Plenki = Vucic u najavi?
  • Инспектор Вишекруна

    17.02.2024 17:44
    Ех!
    Када немају фикус премијера (премијерку) шлихтару!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.