Tokom izbora u Indoneziji 71 volonter umro od iscrpljenosti, još 4.000 njih bolesno

Vlasti Indonezije saopštile su da je 71 volonter preminuo zbog iscrpljenosti radeći na na izborima koji su prošle nedelje održani u toj zemlji.
Tokom izbora u Indoneziji 71 volonter umro od iscrpljenosti, još 4.000 njih bolesno
Foto: Beta/AP
Predsednik Izborne komisije Hasim Asjari rekao je da se još oko 4.000 ljudi razbolelo zbog umora tokom izbora 14. februara, prenosi Blumberg.
 
Veliki broj smrtnih slučajeva zabeležen je i na ovim izborima uprkos merama vlade koja je uvela starosnu granicu za volontere i naredila dodatne zdravstvene preglede, nakon što je za vreme prethodnih izbora 2019. godine umrlo više od 500 angažovanih u izbornim aktivnostima.
Tokom prošlonedeljnih izbora koji su trajali šest sati, na biračkim mestima je bilo angažovano pet miliona plaćenih volontera.
 
Pravo glasa na izborima za predsednika i potpredsednika države, poslanike u nacionalnoj skupštini i u lokalnim upravama imalo je više od 200 miliona građana Indonezije.
Izborni proces u toj zemlji predviđa danonoćni rad na distribuciji i prebrojavanju glasačkih listića, što može da traje i 12 sati posle zatvaranja biračkih mesta.
 
Ministar obrane Indonezije Prabovo Subianto je proglasio pobedu na osnovu nezvaničnih rezultata sa više od 50 odsto glasova koliko je, kako se navodi, dobio u prvom krugu, ali konačni rezultati biće objavljeni do 20. marta.
  • D

    20.02.2024 13:23
    .
    Civilizacija nam se raspada...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.