Plenković odgovorio Milanoviću: Nazvao ga lažljivcem, primitivcem i iskompleksiranim luzerom

Kabinet premijera Hrvatske Andreja Plenkovića nazvao je večeras u saopštenju predsednika Hrvatske Zorana Milanovića notornim lažljivcem, primitivcem i iskompleksiranim luzerom.
Plenković odgovorio Milanoviću: Nazvao ga lažljivcem, primitivcem i iskompleksiranim luzerom
Foto: Beta/AP
Oni su tako reagovali na današnji istup predsednika Hrvatske koji je ocenio da se premijer Andrej Plenković utisnuo na Vikipediju hrvatskog političkog beščašća kao merna jedinica za podvale, laži i manipulacije i ponovo ga optužio da je uoči parlamentranih izbora Državno tužilaštvo (DORH) stavio pod svoju kontrolu.
 
Milanović i Plenković, koji dolaze iz različitih političkih stranaka, nastavili su verbalni sukob koji traje već godinama, a povod za novu razmenu uvreda bio je izbor sudije Ivana Turudića za glavnog državnog tužioca.
Njega predsednik koji dolazi iz opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) i veći deo opozicije smatra neprikladnim i kompromitovanim kandidatom zbog Turudićevih kontroverznih poznanstava i kontakata s osobama koje su predmet istraga, ali i osobom bliskom vladajućoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) Andreja Plenkovića.
 
Vlada se večeras oglasila povodom, kako su naveli, niza neistina koje je nastavio da iznosi kabinet hrvatskog predsednika.
"Notorni lažljivac Milanović, koji se druži s kriminalcima, po hiljaditi put saopštenjem o predsedniku vlade demonstrira raskoš sopstvenog primitivizma i obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera", saopštila je vlada.
 
U saopštenju se, među ostalim, ponovo ocenjuje da Milanović izlazi van predsedničkih ovlašćenja i da se svrstava na stranu opozicije, kao i da lažno optužuje druge za pritisak na institucije, a zapravo je sam njihov okupator.
 
"U nameri da zaštiti sebe i svoje, njemu je 'normalno' znati za tajne izvide i upravljati radom DORH, Bezbednosno-obaveštajne agencije, policije, sudova i drugih institucija. Takve totalitarne navike svojstvene su nekim prijašnjim vremenima i politici koja ga je stvorila", dodaje se u saopštenju.
 
Takođe se ocenjuje da je Milanović "očito nervozan zbog nezavisnog rada institucija koje neće biti ni pod čijim pritiskom ni uticajem".
 
U novom Milanovićevom istupu kabinet premijera vidi potvrdu da je Plenković bio u pravu kada je rekao da su "difamirajući napadi od strane čelnika levih i radikalno levih stranaka tokom protesta (u subotu u Zagrebu) plod Milanovićevog stila primitivizma i divljaštva".
 
"To je deo 'karakterne politike' koju je Milanović pokrenuo pre više od četiri godine i kojom je snizio kulturu političkog dijaloga u Hrvatskoj", dodao je Plenkovićev kabinet.
 
Oni smatraju da će to biti "jedina ostavština u mandatu predsednika", koji, kako navode, ostaje upamćen i kao osporavatelj pandemije korona virusa, zagovornik proruskih stavova i prvak međunarodne izolovanosti i nerelevantnosti, koji sramoti Hrvatsku, vređa njene saveznike i šteti položaju Hrvata u BiH.
 
Milanović je danas u saopštenju za javnost Plenkovića nazvao glavnim zaštitnikom kriminala i korupcije, prvim i jedinim predsednikom vlade u istoriji Hrvatske koji je politički doslovno okupirao DORH i stavio ga pod svoju direktnu kontrolu.
On je optužio premijera da je to učinio da bi zaštitio sebe i uske stranačke sledbenike od mogućeg krivičnog progona navodeći da je "u zlo doba Andreja Plenkovića Hrvatska postala najkorumpiranija u svojoj istoriji i da je nezamislivo postalo stvarnost: ljubitelja i prijatelja kriminalaca, Turudića, zadužio je da se bori protiv kriminala u trenutku kada niska njegovih izabranika čeka optužnice, dok ostacima ostataka njegove 'verodostojne' vlade prete istrage".
 
"Andrej Plenković je lažov, politički fake koji vara hrvatske građane od prvog dana na čelu HDZ-a čije je vođenje i preuzeo na prevaru, kao oktroisani birokrata. U istoriji hrvatske demokratije ostaće merna jedinica za političke podvale", naveo je, između ostalog, predsednik Hrvatske.
  • Fuj49

    21.02.2024 07:17
    Isti
    I Plenković i Milanović koriste rečnik dostojan bakareca, jovanova, orlića, malog i ostalih prostaka iz SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.