Posle predsednika Brazila: Maduro uporedio izraelske napade u Gazi sa Hitlerovim zločinima

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro uporedio je izraelske napade na Pojas Gaze sa zločinima nacističke Nemačke, dan nakon što je to isto uradio njegov brazilski kolega Luiz Inasio Lula da Silva.
Posle predsednika Brazila: Maduro uporedio izraelske napade u Gazi sa Hitlerovim zločinima
Foto: Beta/AP
"Hitler je bio čudovište koje su stvorile zapadne elite. Sada iste finansije dolaze izraelskom zločinačkom vojnom aparatu. Kao što je rekao predsednik Lula, izraelska vlada radi istu stvar sa palestinskim narodom koju je Hitler učinio jevrejskom narodu", rekao je Maduro, prenosi Tas.
 
Maduro je takođe pozvao izraelski narod da "zaustavi masakre" i izrazio nadu da će "čovečanstvo uskoro stići tamo i doneti pravdu".
Lula da Silva je 18. februara rekao da se masakri civila koji su rezultat izraelskog bombardovanja pojasa Gaze mogu uporediti sa Hitlerovim zločinima nad Jevrejima, nakon čega je izraelski premijer Benjamin Netanjahu ocenio njegove navode kao "sramne i opasne".
Ministar spoljnih poslova Izraela Izrael Kac je juče Lulu proglasio za personu non grata u Izraelu sve dok se ne izvini i ne povuče poređenja sa Hitlerom.
 
Izaslanik brazilskog predsednika za spoljne poslove Selso Amorim rekao je da se Lula neće izvinjavati.
  • predrag

    21.02.2024 14:58
    Znaci posle Brazila i Venecuela ...da vidimo ima li jos koja slobodna zemlja na planeti ?!
    Gde su Evropljani ?
    Naravno, mi i Argentina smo van konkurencije.
  • Zare

    21.02.2024 09:54
    @Glas razuma
    Meni tvoj komentar vise lici na Glas iz naroda nego Glas razuma.
  • Zare

    21.02.2024 08:54
    Da da, Jevreji su upali tamo negde u neko selo u Bavarskoj i izvrslili stravican masakr nad Nemcima pa je zbog toga poceo II sv. rat.
    Svet se podelio na civilizovane i briksovce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.