Premijer Kambodže postavio svog mlađeg brata za svog zamenika

Šest meseci nakon što je Hun Mane došao na mesto premijera Kambodže, na kome je pre njega bio njegov otac Hun Sen, danas je od parlamenta dobio dozvolu da postavi svog mlađeg brata na mesto zamenika.
Mlađi brat Hun Manea zove se Hun Mani, a parlament je skoro jednoglasno odobrio njegovo postavljanje na mesto zamenika premijera. Njegov brat je prošlog avgusta preuzeo premijersko mesto od svog oca Hun Sena koji je vladao čvrstom rukom 38 godina.
 
U govoru pred poslanicima Hun Mane je rekao da je postavljanje njegovog brata na tu poziciju deo plana njegove vlade da Kambodža postigne svoj cilj da postane zemlja sa visokim prihodima do 2050. godine.
Istovremeno sa položajem potpredsednika vlade, Hun Mani će zadržati i svoju funkciju ministra državne službe i poslanika u parlamentu.
 
Treći brat, Hun Manit, tenutno je general u vojsci Kambodže i nalazi se na čelu obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane.
Hun Mane je od dolaska na vlast smenio oko trećinu ministara koje je postavio njegov otac, zamenivši ih uglavnom njihovom decom ili rođacima.
 
Analitičari kažu da se ne očekuju velike promene u Kambodži, gde su pod Hun Senom ljudska prava dugo bila na udaru, a kritički glasovi potisnuti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet