Velika Britanija zamrzla sredstva šestorici rukovodilaca zatvora u kojem je preminuo Navaljni

Velika Britanija zamrzla je sredstva šestorice rukovodilaca zatvora u kojem je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni iznenada preminuo 16. februara, saopšteno je danas u Londonu.
Velika Britanija zamrzla sredstva šestorici rukovodilaca zatvora u kojem je preminuo Navaljni
Foto: FoNet/AP
Rukovodiocima arktičke kaznene kolonije zabranjen je i ulazak u Britaniju.
Pod britanskim sankcijama su: rukovodilac kaznene kolonije pukovnik Vadim Konstantinovič Kalinin i petorica njegovih zamenika - potpukovnici Sergej Nikolajevič Korzov, Vasilij Aleksandrovič Vidrin, Vladimir Ivanovič Pilipčik i Aleksandar Vladimirovič Goljakov, kao i pukovnik Aleksandar Valerijevič Obrazcov.
"Odgovorni za brutalan tretman Navaljnog ne bi trebalo da imaju iluzije - držaćemo ih odgvornim", izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron.
 
Britanska vlada pozvala je Moskvu i da hitno preda telo Navaljnog njegovoj porodici i da sprovede celovitu i transparentnu istragu o njegovoj smrti. 
  • Fića

    23.02.2024 09:09
    Englezi...
    Inače, englezi, kao svetski poznati ne srebroljupci, "ne vole i gade se na tuđe novce, zlato, dijamante, umetnička dobra, prirodne resurse..." i čak su spremni da vrate nešto takvo, ako se slučajno nađe u njihovom posedu...!
    Jednom rečju "poštenjačine neviđene"...!!!
  • Qwer

    23.02.2024 03:13
    .
    U rusiji sve pocinje i zavrsava se mitom i korupcijom. Rusi mnogo vole evre i dolare, Cuo sam od jedanog rusa pricu,kako su pre par godina skembali nekog, pandurskog sefa u njegovom gradu zbog korupcije, i iz kuce mu zaplenili i bukvalno tovarili u kamione milijarde keša u raznim valutama. Tako da je i ova tvrdnja engleza vrlo moguca,i bas bi bilo lepo da kazu kolike su cifre u pitanju.
  • Јоца

    22.02.2024 20:49
    Лопови
    Ко су ти богаташи да имају толико богатство у Британију, крађа.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.