Telo Alekseja Navaljnog predato njegovoj majci

Telo ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog predato je njegovoj majci, saopštila je njegova portparolka Kira Jarmiš.
"Hvala svima koji su ovo zahtevali zajedno sa nama", napisala je ona na mreži X.
 
Dodala je da se Ljudmila Ivanova, majka Alekseja Navaljnog i dalje nalazi u Salegardu i da detalji o sahrani još nisu poznati.
"Ne znamo da li će se vlasti mešati u planove da se sahrana sprovede onako kako porodica želi i kako Aleksej zaslužuje. Obavestićemo vas čim budemo imali neke novosti", napisala je ona.
 
 
Julija Navaljna, udovica ruskog opoziciona Alekseja Navaljnog koji je 16. februara umro u zatvoru u Rusiji, zatražila je ranije danas od ruskih vlasti da predaju njegovo telo radi sahrane.
Saradnici Navaljnog izjavili su ranije da vlasti prete da će sahraniti ruskog opozicionara u udaljenoj zatvorskoj koloniji gde je umro, osim ako njegova porodica ne pristane na uslov da ne bude javne sahrane.
 
Navaljni je preminuo 16. februara u kaznenoj koloniji.
 
Ruska zatvorska služba je saopštila da mu je pozlilo posle šetnje u zatvorskom krugu i da lekari nisu uspeli da ga spasu.
  • zzz

    25.02.2024 20:14
    Realno
    Pa nije tigar baš toliko daleko od Rusije. Približava joj se sve više i sve brže.
  • Marky

    25.02.2024 09:02
    Možete li zamisliti da država u Srbiji ne dozvoljava nečiju javnu sahranu? Da trguje lešom, može-ne može? Eto, to vam je ta pravoslavna Rusija, njihovi sveštenici takođe ćute na to, sve ista mafija, Kremlj, crkva, Putin, kod nas sve teži ka tome zbog kompleksa. A Tito je Staljinu rekao "ne".
  • Kaja

    25.02.2024 06:44
    @Johny
    Naravno da ne, ali nisam primetila da neko u Srbiji maše Američkom zastavom i da nosi Bajdenovu sliku.
    Naši studenti idu u Ameriku na razmenu studenata, nisam čula da je neko otišao u Rusiju. Većina naših ljudi radi na zapadu, naši političaru svoju decu školuju na zapadu ....
    Mislim da je licimerno što se kunu u Putina, a većina nikada nije ni turistički bila u Rusiji. Niti planira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet