Trampovom sinu stigla koverta sa belim prahom: Reagovale ekipe za hitne slučajeve

Ekipe za hitne slučajeve reagovale su nakon što je koverat sa neidentifikovanim belim prahom poslat u kuću Donalda Trampa Mlađeg, najstarijeg sina bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.
Trampovom sinu stigla koverta sa belim prahom: Reagovale ekipe za hitne slučajeve
Foto: Pixabay
Izvor upoznat sa slučajem rekao je da su rezultati ispitivanja supstance nejasni, ali da zvaničnici ne veruju da je smrtonosna, prenosi ABC news.
 
Tramp Mlađi je u svojoj kancelariji na Floridi otvorio pismo, a ubrzo su reagovali pripadnici specijalnih službi koji su nosili zaštitna odela.
Policija je saopštila da istragu vodi kancelarija šerifa Palm Biča, u saradnji sa američkom tajnom službom, ali nije iznela više detalja.
 
Tramp Mlađi često vodi poslove očeve kampanje, a ovo je drugi put da mu je poslat beli prah.
Godine 2018. njegova tadašnja supruga Vanesa odvedena je u bolnicu u Njujorku nakon što je otvorila koverat adresiran na svog supruga, u kom je bio neidentifikovan beli prah.
Policija je kasnije saopštila da supstanca nije opasna.
 
U martu 2016. godine policijski detektivi i agenti FBI-a istražili su preteće pismo upućeno na adresu brata Donalda Trampa, Erika, na Menhetnu, koje je takođe sadržalo beli prah za koji se ispostavilo da je bezopasan.
 
Koverte sa belim prahom su takođe dva puta stigle 2016. godine u Trampovu kulu, koja je služila kao Trampov predizborni štab.
 
Strah od koverata sa belim prahom datira iz 2001. godine, kada su pisma koja sadrže smrtonosni antraks poslata u kancelarije dvojice američkih senatora i kada je od posledica te infekcije umrlo pet ljudi.
  • Jelena ns

    27.02.2024 13:36
    @Goran,
    Americki gradjani nemaju pojma ni o cemu.
  • Goran

    27.02.2024 09:31
    Ovima, Trampovima, beli prah dolazi samo kad učestvuju u izbornoj kampanji. Ovo su klasični putinovski fazoni. Nadam se da američki građani neće ovo progutati i da će ga poslati na otpad istorije gde zaslužuje i da bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.