Advokat Navaljnog priveden u Moskvi

Ruska policija privela je Vasilija Dubkova, advokata preminulog ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, prenosi Rojters.
Advokat Navaljnog priveden u Moskvi
Foto: Pixabay
Dubkov je zastupao Navaljnog, a pomagao je i njegovoj majci Ljudmili kada je prošle nedelje apelovala na vlasti u Moskvi da joj dopuste da preuzme telo svog sina.
 
Vest da je Dubkov priveden objavio je ruski list Novaja gazeta, koji se od početka rata u Ukrajini izdaje u Letoniji. 
Navaljni je preminuo 16. februara, saopštila je zatvorska služba regiona Jamalo-Nenecki, gde je Navaljni služio zatvorsku kaznu.
Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja eksremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.
 
Portparolka ruskog opozicionara Kira Jarmiš potvrdila je 24. februara da je telo Navaljnog predato njegovoj majci, ali da se za sada ne zna da li će "vlasti dozvoliti da se sahrani na način koji zaslužuje".
 
Jarmiš je tada saopštila da se u medicinskom izveštaju ruskih vlasti navodi da je Navaljni preminuo prirodnom smrću.
 
Supruga Julija Navaljna optužila je ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt svog supruga i poručila da će nastaviti da se bori za slobodnu Rusiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.