Grčka policija: U ratu balkanskih bandi ubijeno 60 osoba u Evropi

Grčka policija je objavila rezultat višegodišnje, međunarodne istrage o sporu balkanskih kriminalnih bandi odgovornih za više ubistava širom Evrope.
Grčka policija: U ratu balkanskih bandi ubijeno 60 osoba u Evropi
Foto: Pixabay
U istrazi su pomagali Interpol i Evropol, a rezultirala je hapšenjem deset osumnjičenih. Policijski službenici u Grčkoj, Srbiji i Španiji učestvovali su u hapšenju.
 
General-major grčke policije Fotis Dutsis rekao je da je višedecenijski rivalitet među bandama, koje su uglavnom umešane u šverc droge, doveo do ubistva 60 navodnih članova bande u nekoliko evropskih država.
Grčka policija je objavila da su identifikovali ukupno 39 navodnih članova suprotstavljenih bandi u Srbiji i Crnoj Gori.
 
Većina njih su iz Srbije i Crne Gore, mada ima i pripadnika iz Albanije i Rumunije, rečeno je iz grčke policije.
"Jedna kriminalna organizacija je podeljena u dve, odvojene, suprotstavljene organizacije 2014. godine kada je izgubljena isporuka 200 kilograma kokaina u Španiji“, naglasio je Dutsis.
 
Portparolka grčke policije Konstantija Dimoglidu istakla je da je navodni član bande uhapšen u Grčkoj početkom sedmice, sedam je uhapšeno u Srbiji i dva u Španiji. Ona je naglasila da je 17 drugih članova bande u raznim evropskim zatvorima, uključujući Srbiju i Crnu Goru, te Tursku.
 
Uhapšeni se sumnjiče da su kao članovi kavačkog klana učestvovali u ubistvima suprotstavljenih škaljaraca u Grčkoj – lana Kožara i Damira Hadžića na Krfu i Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.