Razgovori o prekidu vatre u Gazi bez rezultata

Razgovori o prekidu vatre u Gazi između Hamasa i posrednika u Kairu danas su prekinuti.
Razgovori o prekidu vatre u Gazi bez rezultata
Foto: Beta/AP
Rezultata nema, iako je preostalo još samo nekoliko dana da se borba okonča pre početka svetog muslimanskog meseca posta Ramazana, preneo je britanski list Gardijan.
 
Visoki zvaničnik Hamasa Basem Naim rekao je za Rojters da je ta ekstremistička organizacija predstavila posrednicima svoj predlog za sporazum o prekidu vatre tokom dva dana razgovora i da je čekala odgovor Izraelaca, koji nisu došli u Kairo.
"(Premijer Benjamin) Netanjahu ne želi da postigne sporazum i lopta je sada u američkom dvorištu da vrši pritisak na njega", rekao je Naim.
 
Izrael je odbio da javno komentariše razgovore o Kairu.
Međutim, zvaničnici su rekli da Izrael nije poslao delegaciju jer traži da Hamas predstavi listu od 40 starih, bolesnih i žena talaca koje će prve osloboditi u okviru prekida vatra, a koji bi najpre trajao šest nedelja.
 
Hamas u međuvremenu traži da se dozvoli isporuka humanitarne pomoći velikog obima u Gazu i da Palestincima raseljenim iz svojih domova na jugu bude dopušteno da se vrate.
  • Lazar

    05.03.2024 22:33
    Imam poruku za predsednika SAD :
    G Bajden, odluku o primirju treba da donesete vi, koji ste vec tri puta u UN glasali protiv prekida vatre. Vi, koji od 7 oktobra bezrezervno podrzavate bombardovanje palestinskog rezervata ogradjenog zicom i stradanje 2.4 miliona Palestinaca kojima je ukinuta voda, hrana, lekovi i struja ; civile kojima su srusene bolnice i krov nad glavom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.