Uhapšeni zbog prodaje informacija Mosadu, među njima i osoba koja je prošla obuku Mosada u Beogradu

Sedam osoba privedeno je u zajedničkoj operaciji Nacionalne obaveštajna službe Turske i Policijske uprave Istanbula.
Uhapšeni zbog prodaje informacija Mosadu, među njima i osoba koja je prošla obuku Mosada u Beogradu
Foto: Pixabay
Za njih je utvrđeno da su poverljive informacije prodavali izraelskoj obaveštajnoj službi Mosad, a među njima je i osoba koja je prošla obuku Mosada u Beogradu, objavila je agencija Anadolija.
Neimenovani bezbednosni izvor saopštio je da su timovi izveli uspešnu operaciju hvatanja sedam osumnjičenih, među kojima je i Hamza Turhan Ajberk, bivši državni službenik koji je učestvovao u jutarnjim emisijama na televiziji, te da ga je Mosad kontaktirao preko agenta kodnog imena "Viktoria".
Nacionalna obaveštajna služba je utvrdila da je Ajberk kao privatni detektiv odavao informacije Mosadu u zamenu za novac, odnosno kriptovalute.
 
Ajberka, za kojeg je utvrđeno i da je 2019. godine prošao Mosadovu obuku u Beogradu u vezi sa poslom koji treba obavljati, izraelska tajna služba je u početku koristila za jednostavnije zadatke, akcije pretnji i praćenja meta.
  • Agent 008

    06.03.2024 09:15
    Drugi pomeraju konce
    @Srb - Treba turci da nam govore sta se radi u BG
    - A šta misliš ko nam je rekao za Jovanjicu, Ritopek, Banjsku, Šarića i ostale... !? Možda "naši" !?
  • Дуле

    05.03.2024 22:36
    Мосад има своје ИСПОСТАВЕ у региону.Многи наши грађани у Загребу и Пешти ,који мисле да податке о Србији дају СВОЈИМ службама, у ствари раде за Мосад.
  • w/e

    05.03.2024 18:56
    cool
    Mossad odavno neometano posluje u Srbiji. Ukoliko se neko seca simbolicnih hapsenja povezanih sa laznim forex brokerima, predlazem da pogledate ko su osnivaci firmi koje zaposljavaju takve ljude po Beogradu. Mozda je ipak bilo istine u tome kada je Vucic rekao da je Beograd kao Kazablanka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.