Navijač Lacija uhapšen zbog pozdrava Hitleru u pivnici u Minhenu

Jedan italijanski navijač, koji je bio među oko 100 pristalica fudbalskog kluba Lacio koji su pevali fašističke pesme u pivnici u kojoj je Adolf Hitler osnovao Nacističku partiju je uhapšen.
Navijač Lacija uhapšen zbog pozdrava Hitleru u pivnici u Minhenu
Foto: 021.rs
On je kažnjen zbog pozdrava Hitleru.
Portparol minhenske policije rekao je za agenciju AP da je 18-godišnjaku iz Italije izrečena novčana kazna od četiri cifre nakon što je policija pozvana u pivnicu Hofbrojhaus kasno u ponedeljak.
 
On je dodao da policija razmatra dalje akcije protiv još pojedinaca nakon što je velika grupa navijača Lacija snimljena u pivnici kako pevaju "crnokošuljašima", paravojnom krilu italijanske Nacionalne fašističke partije.
Na snimku koji je objavio list La Republika, vide se navijači koji su završili pesmu skandirajući: "Duče, duče, duče", što se odnosi na bivšeg italijanskog diktatora Benita Musolinija, Hitlerovog saveznika.
 
Hitler je osnovao Nacionalsocijalističku nemačku radničku partiju, poznatiju kao Nacističku partiju, govorom u toj istoj pivnici 1920. godine.
 
Navijači Lacija su u Minhenu gde će njihov tim večeras igrati protiv Bajerna, revanš meč osmine finala Lige šampiona. Lacio je u prvoj utakmici slavio sa 1:0.
  • Bata Raka

    06.03.2024 10:04
    Mala ispravka. Hitler nije osnovao nacionalističku nemačku radničku partiju. U toj pivnici je jeste krenuo njegov uspon ali on nije osnivač te partije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet