Dodikov advokat: Suđenje predsedniku Republike Srpske pred Sudom BiH je farsa

Goran Bubić, advokat predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, izjavio je da je suđenje Dodiku pred Sudom Bosne i Hercegovine (BiH), zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika - farsa.
Dodikov advokat: Suđenje predsedniku Republike Srpske pred Sudom BiH je farsa
Foto: 021.rs
On je takav stav obrazložio "nepotrebnim" saslušavanjem inspektora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa), koji je bio u timu istražilaca zaduženih da prikupe dokumentaciju, koja se odnosi na proglašenje ukaza o objavljivanju spornog zakona, koji se odnosi na neoprimenjivanje odluka visokog predstavnika u RS i na neobjavljivanje odluka Ustvanog suda BiH na teritoriji tog BiH entiteta.
"Izdate su nepotrebne naredbe, jer su svi organi RS postupali korektno i svu dokumentaciju bi dali dobrovoljno. Samo se simulira postojanje nekakvog postupka", rekao je Bubić novinarima pred Sudom BiH, posle ročišta održanog u tom sudu. 
On je potvrdio da Sena Uzunović ostaje sutkinja u ovom slučaju, jer Sud BiH nije prihvatio zahtev Dodikove odbrane za njeno izuzeće.
 
Dodik i Lukić su optuženi zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika u BiH, za šta je prema Krivičnom zakonu BiH predviđena kazna do pet godina zatvora, kao i zabrana obavljanja javnih funkcija.
  • zztop

    06.03.2024 16:56
    Znamo i mi da će dugo trajati ta farsa al videt ćemo i rezultat ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.