Kim Džong Un naredio vojsci da bude spremna za rat

Severnokorejski vođa Kim Džong Un pregledao je juče terensku obuku trupa u glavnoj vojnoj operativnoj bazi u zapadnoj regiji zemlje i naredio povećanu pripravnost za rat.
Kim Džong Un naredio vojsci da bude spremna za rat
Foto: Beta/AP
To je javila severnokorejska državna novinska agencija KCNA.
 
Obilazak baze, čija lokacija nije poznata, dolazi nakon početka godišnjih kombinovanih vojnih vežbi američkih i južnokorejskih snaga u ponedeljak, u kojima učestvuje dvostruko veći broj vojnika u poređenju s prošlom godinom.
Kim je rekao da vojska mora "dinamično da postavi novi vrhunac intenziviranja ratnih priprema u skladu sa zahtevima prevladavajuće situacije", izvestila je KCNA.
 
"Naša bi vojska trebalo da stalno intenzivira stvarne ratne vežbe s ciljem brzog poboljšanja svojih borbenih sposobnosti za savršenu spremnost za rat", prenela je agencija Kimove reči vojnicima.
KCNA nije navela da li je Kim direktno spominjao vežbe američke i južnokorejske vojske. On je pregledao trupe koje izvode stvarne manevre pod uslovima koji simuliraju stvarni rat, objavila je agencija.
  • B

    07.03.2024 18:30
    V
    Sve moguce najave gluposti prorocanstva itd itd..Na zalost se obistinuju..Ako netko ne vidi da je MILION poginulih na ratistima u zadnjih 2 g.,,da se potapaju RUSKI brodovi i Švabe iz tenkova pucaju po Rusima ,kao i rat oko Izraela ....onda,stvarno "Spavamo" Tko moze nek se krece lagano prema uzoj brdovitoj Srbiji..dok je moguce....toliko i SRETNO
  • Realista

    07.03.2024 09:04
    Gladni vojnici
    Koji mu je ovo put da to naređuje? Zbisala bih ih rezerva nacionalne garde Gvatemale sa sve tih 10 nuklearnih glava...
  • Цеца

    07.03.2024 09:04
    Ким Џонг Србине

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.