Erdogan: Turska čvrsto stoji iza lidera Hamasa

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je tokom govora u Istanbulu da Turska čvrsto stoji iza lidera palestinskog pokreta Hamas.
"Niko nas ne može nagovoriti da Hamas kvalifikujemo kao terorističku organizaciju. Turska je zemlja koja otvoreno razgovara sa liderima Hamasa o svemu i čvrsto stoji iza njih“, rekao je Erdogan.
Vatreni branilac palestinskog pitanja, Erdogan je jedan od najžešćih kritičara Izraela od početka rata u Gazi, pokrenutog kao odmazda za napad palestinskog islamističkog pokreta 7. oktobra na izraelsko tlo.
Turski predsednik je u više navrata opisao Izrael kao terorističku državu i optužio ga da je počinio genocid u Gazi.
 
Erdogan, koji je otvorio novu eru u odnosima sa Izraelom 2022. godine posle jedne decenije nesuglasica, ocenio je da "nema razlike između izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i nacističkog lidera Adolfa Hitlera".
 
  • Zemlja čudesa

    10.03.2024 04:41
    Da sam lider Hamasa...
    ...ne bih ja pustio ovog prevaranta da mi stoji iza leđa. Nema koga nije prodao za tepsiju bureka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.