Bajden liderima u Poljskoj: Rusija se neće zaustaviti na Ukrajini

Američki predsednik Džozef Bajden upozorio je danas da se Rusija neće zaustaviti na Ukrajini, pozivajući ponovo Kongres da što pre usvoji paket vojne pomoći Kijevu.
Bajden liderima u Poljskoj: Rusija se neće zaustaviti na Ukrajini
Foto: Beta/AP
"Moramo da delujemo pre nego što bukvalno ne bude prekasno. Jer, kao što se Poljska seća, Rusija se neće zaustaviti na Ukrajini", rekao je Bajden na na marginama sastanka sa predsednikom i poljskim premijerom, Andžejom Dudom i Donaldom Tuskom u Beloj kući.
SAD su danas odobrile prodaju raketa Poljskoj za iznos od 3,5 milijardi dolara, a taj ugovor je saopšten neposredno pre sastanka Bajdena sa liderima Poljske.
Ugovor, o kojem je obavešten Kongres SAD, u skladu je sa američkim zakonom i predviđa prodaju raketa vazduh-zemlja dugog dometa za 1,77 milijardi dolara i raketa srednjeg dometa vazduh-vazduh za 1,69 milijardi dolara, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.
  • Pera

    13.03.2024 20:47
    Jel pogodio u kojoj se zemlji nalazi?
  • pera nevera

    13.03.2024 17:43
    Predsednik Makron će se sutra obratiti francuskoj naciji u vezi rata u Ukrajini. Nemci spremaju rakete dalekog dometa Taurus za borbenu gotovost za slanje u Ukrajinu. Češka i Poljska su za direktnu vojnu pomoć Ukrajini.
  • Darkoni

    13.03.2024 16:16
    Vučić jedva čeka da Rusija okupira Srbiju i on je unapred dobrovoljno predaje bez borbe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.