Zoran Milanović kandidat SDP-a za premijera: Došlo vreme da se konji sedlaju

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović biće kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima, saopštio je lider te stranke Peđa Grbin.

"Ja na ovim izborima neću biti kandidat SDP-a za predsednika Vlade, dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nosioca SDP-ove liste u prvoj izbornoj jedinici i uskoro predsednika Vlade", izjavio je Grbin na konferenciji za novinare, na kojoj se nenajavljen pojavio i Milanović koji će, prema nezvaničnim informacijama Jutarnjeg lista, uskoro podneti ostavku na funkciju predsednika Hrvatske.

"U životima svakoga od nas postoji trenuci u kojima treba izaći iz zone komfora, treba prestati biti normalno i uobičajeno i taj je čas kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića“, izjavio je Milanović.
 
"Došlo je vreme, kako bi rekli moji preci u splitskoj zagori – da se konji sedlaju“, dodao je Milanović.
 
On je izrazio uverenje da će SDP okupiti "jasnu i čvrstu većinu u Saboru za vladu nacionalnog spasa i da će punog gasa krenuti u čišćenje Augijevih štala, koje su AP (premijer Andrej Plenković) i njegova bulumenta ostavili iza sebe".
 
Grbin je rekao da neće biti kandidat SDP za premijera jer zna da je bilo mnogo kritika na njegov račun.
 
"Krećemo u promenu koja je Hrvatskoj nasušno potrebna. Izborni dan u sredu postaće praznik slobode i demokratije, ali postaće i simbol trenutka kada se Hrvatska ponovno počinje menjati na bolje. Pre 24 godine takođe smo imali izbore koji nisu pali na nedelju, a od 2000. do danas ovo su definitivno najvažniji izbori s kojima se Hrvatska suočava, zato što su ovo postali izbori za demokratiju“, kazao je Grbin.
 
Izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora biće održani 17. aprila, odlučio je ranije danas predsednik Hrvatske, koji je odlučio i da izbori za hrvatske članove u Evropskom parlamentu budu održani 9. juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.