Maloletnik iz Bileće na TikToku objavio plan napada na školu u Trebinju, navodno je sve bila šala

Sedamnaestogodišnji maloletnik iz Bileće, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizam, nacrtao je plan napada na Centar srednjih škola u Trebinju.
Maloletnik iz Bileće na TikToku objavio plan napada na školu u Trebinju, navodno je sve bila šala
Foto: 021.rs
Objavio je plan, popisujući mrtve i ranjene, satnicu kada će započeti napad, kao i da će sve okončati samoubistvom, objavili su banjalučki mediji.
 
Čitav plan napada maloletnik je prikazao prilikom lajv četa na TikToku.
Na snimku se, kako se navodi, vidi kako je u svesci iscrtan tlocrt škole, označeni ulazi, dvorište, hodnik stepenište, kao i popisan broj mrtvih po različitim prostorijama.
 
Naveo je da je predviđeno 12 mrtvih i 23 ranjena u školi.
Osim broja mrtvih, na skici je ispisana satnica prema kojoj bi navodni napad trebalo da počne 15. marta u 10.10 časova, izlazak je planiran u 12.22, dolazak policije u 12.53, dok je u 13.05 napisao da planira samoubistvo. 
 
Maloletnik je sporni crtež prikazao na TikToku, a dok ga je prikazivao skrenuo je kameru pored crteža, pokazajući pištolj.
 
Spornom četu, kako se ističe, prisustvovalo je više osoba, a jedan korisnik TikToka je sve prijavio policiji.
 
Policija je odmah pokrenula istragu i putem IP adrese locirala računar sa kojeg je objavljen sporni snimak na TikToku.
 
Banjalučka Alternativna televizija (ATV) je objavila da je maloletnik lociran i uhapšen u Bileći, dodavši da je izvršen pretres kuće koju je koristio i da je tada pronađena sveska sa spornim crtežom, kao i pištolj koji se vidi na snimku.
 
Ispostavilo se, međutim, da se ne radi o pravom oružju, već o plastičnom pištolju.
Prema izvorima ATV, maloletnik je priznao da je sačinio sporni crtež i da je sve prikazao na društvenoj mreži, ali je za njega, kako se navodi, sve bila šala i navodno nije planirao da zaista napadne školu.
 
On je u prisustvu roditelja sproveden u Republičko javno tužilaštvo, jer mu se ne teret stavlja krivično delo "terorizam".
  • ...

    16.03.2024 11:32
    @Liman

    Imitiraju odrasle.
  • dule

    16.03.2024 10:38
    Ajmo sad par godina da ga razvlace po raznim svinjcima i kokosinjcima i da mu raz..bavaju zivot nacisto. I sve da obavestavaju javnost. Cisto da kad i nekom drugom padne na pamet da se tako zeki odma bude jasno sta ga ceka.
  • Liman

    16.03.2024 08:56
    Šta nam se to desilo, da se deca igraju na ovakav način?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet