Novi zemljotres pogodio Crnu Goru, osetio se i u BiH

Zemljotres jačine 3,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros Crnu Goru, saopštio je Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
Novi zemljotres pogodio Crnu Goru, osetio se i u BiH
Foto: Pixabay
Epicentar je na četiri kilometra jugozapadno od mesta Čarađe, u opštini Nikšić, na granici sa BiH.
Građani Bosne i Hercegovine svedočili su na X profilu Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) kako je "zemljotres trajao kratko, ali je bio jak".
Podsetimo, u četvrtak ujutru Crnu Goru pogodio je zemljotres jačine 5,3 stepena Rihterove skale, nakon čega je usledila serija naknadnih zemljotresa slabije jačine.
 
Zemljotres se tada osetio i u Srbiji, u području Nove Varoši, Novog Pazara i Požege, a materijalna šteta zabeležena je i na području Golije.
  • /

    16.03.2024 13:40
    /
    minusari, neko ko ukaze na zlocin je los a zlatan vam je onaj koji cini zlocin.
    nekvalitetna gradnja nije kriminalno delo vec zlocin
  • /

    16.03.2024 11:56
    /
    eh da 'ocemalo ispod galensa da protrese

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.