U Kataru sutra nastavak pregovora o prekidu vatre u Gazi

U Kataru bi sutra trebalo da budu nastavljeni pregovori o prekidu vatre između Izraela i Hamasa, saopštili su egipatski zvaničnici.
To će biti prvi put da se izraelski zvaničnici i predstavnici Hamasa pridruže indirektnim pregovorima od početka muslimanskog svetog meseca Ramazana.
 
Međunarodni posrednici su se nadali da će obezbediti šestonedeljno primirje pre početka Ramazana ranije ove nedelje, ali je Hamas odbio svaki dogovor koji ne bi doveo do trajnog prekida vatre u Gazi, što je Izrael odbacio.
Poslednjih dana, međutim, obe strane su povukle poteze u cilju povratka na pregovore, koji nikada nisu u potpunosti prekinuti.
 
Hamas je posrednicima dao novi predlog plana u tri faze kojim bi se okončale borbe, prema rečima dva neimenovana egipatska zvaničnika.
 
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu nazvao je taj predlog nerealnim.
 
Međutim, pristao je da pošalje izraelske pregovarače u Katar na razgovore.
 
Očekuje se da će se ti razgovori nastaviti sutra popodne, iako bi mogli da budu pomereni za ponedeljak, rekli su egipatski zvaničnici.
 
Netanijahuova vlada odbacila je pozive na trajni prekid vatre, insistirajući da prvo mora da ispuni svoj cilj, a to je "uništenje Hamasa".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.