U dve pucnjave u SAD ubijeno troje, desetoro ranjeno

U dve odvojene pucnjave u Vašingtonu i Indijanapolisu u SAD ubijeno je troje ljudi, a desetoro je ranjeno. Jedan osumnjičeni je uhapšen, a za drugim se traga, saopštila je policija.
U dve pucnjave u SAD ubijeno troje, desetoro ranjeno
Foto: Pixabay
Policija u Vašingtonu je navela da traga za jednim čovekom osumnjičenim za ubistvo dvoje ljudi i ranjavanja petoro koje se dogodilo rano jutros u tom gradu.
 
U saopštenju se navodi da je svih petoro ranjenih odvezeno u bolnicu i da se radi o odraslim osobama.
Policija nije navela više detalja o okolnostima pucnjave ili zdravstvenom stanju povređenih.
 
Distrikt Kolumbija je pogođen velikim porastom nasilja od čak 39 odsto u 2023. godini, od čega su najviše ubistva, dok se broj krađa automobila gotovo udvostručio.
 
Šefica policije Pamela Smit pozvala je zakonodavce da donesu zakon kojim bi se pojačale kazne za prekršaje u vezi sa oružjem u glavnom gradu zemlje.
Policija u Indijanapolisu u Indijani uhapsila je osumnjičenog za pucnjavu u baru, u kojoj je ubijena jedna osoba, a povređeno petoro ljudi. 
 
Nikolas Fulk, star 25 godina, uhapšen je samo nekoliko sati nakon pucnjave, saopštila je policija.
 
Načelnik policije Indijanapolisa Kristofer Bejli je rekao da su detektivi koristili "tehnologiju, uključujući javne i privatne sigurnosne kamere, automatske čitače registarskih tablica i standardne policijske radnje da pronađu osumnjičenog".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.