VIDEO: Edi Rama odgurnuo novinarku dok mu je postavljala pitanja

Premijer Albanije Edi Rama grubo je odgurnuo albansku televizijsku novinarku Ambroziju Metu, koja mu je postavljala pitanja u vezi sa finansiranjem nove luke Drač.
VIDEO: Edi Rama odgurnuo novinarku dok mu je postavljala pitanja
Foto: 021.rs

Kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, Rama je uhvatio novinarku za lice i grubo je odgurnu od sebe, a potom stavio ruke u džepove i udaljio se, prenosi N1.

Albanski mediji su objavili da je novinarka rekla Rami "molim vas, ne dirajte me više".
 
Ona je za Siri TV premijeru postavljala pitanja u vezi sa ugovorom za novu luku Drač i praksu da se investitorima otpisuju troškovi zemljišta i porezi.
 
"Molim vas, navedite koliko Albanci zarađuju", pitala je novinarka, na šta je Rama odgovorio da, od svega što rade, "Albanci pobeđuju u ovom procesu".
 
"Oni će pobediti u procesu. Promocija ovih razvoja, realizacija ovih razvoja, obogaćuje Albance, Albaniju, povećava njenu ekonomiju. Neznanje nema argument", rekao je Rama.
 
On je poručio da su optužbe o finansiranju luke Drač "besposleno brbljanje". Na instistiranje novinarke da dobije odgovor, usledio je fizički kontakt posle kojeg je Rama napustio konferenciju za medije.
 
Na ovaj incident reagovala je i Međunarodna mreža "Žene u novinarstvu" navodeći da je "neprihvatljivo odgurivati novinarku". Mreža  zahteva da se albanski premijer izvini i tretira novinare s poštovanjem.  
  • Stojko

    19.03.2024 16:02
    Nije je gurnuo. Hteo da je potapše
  • Anđa

    19.03.2024 13:55
    2021-ve Vučić je čestitao Ediju Rami pobedu na izborima u Albaniji , a sad ne sme ni da pomisli da čestita izbornu pobedu Putinu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.