Svetska zdravstvena organizacija: Gaza je na ivici smrti

Svetska zdravstvena organizacija izdala je još jedno oštro upozorenje o pogoršanju humanitarne situacije u Gazi.
Svetska zdravstvena organizacija: Gaza je na ivici smrti
Foto: FoNet/AP
Njena portparolka je izjavila da je sve veći broj novorođenčadi na "ivici smrti" zbog akutne gladi.
 
"Ono što nam lekari i medicinsko osoblje govore je da sve više vide posledice gladovanja, vide kako novorođene bebe umiru zato što imaju premalu težinu na porođaju", rekla je Margaret Haris, prenosi CNN.
Ona je navela da su mala deca i novorođenčad najmanje sposobni da se nose sa hroničnom glađu, ali je istakla da raste i broj trudnica koje su kritično pothranjene.
 
"Ovu katastrofu je u potpunosti napravio čovek, a Gaza je bila teritorija na kojoj je zdravstveni sistem dobro funkcionisao", rekala je Haris.
Svetska zdravstvena organizacija je nameravala da izgradi hitne centre za smanjenje stope neuhranjenosti u Gazi, ali je to otežano zbog nedostatka bezbednosti.
 
"Jedan centar je uspostavljen u južnoj Gazi, a sada pokušavamo da uspostavimo još jedan u severnoj Gazi, ali to ne možemo da dovedemo do kraja bez odgovarajuće bezbednosti, odnosno to je nemoguće sve dok ne dođe do prekida vatre", kazala je Haris.j
  • Branko

    20.03.2024 15:34
    Sve to mi vidimo i znamo, ali smo nemocni da sprecimo zlocin i zlocince. Oni koji bi to mogli se prave blesavi ili cak i saucestvuju u svemu tome.
  • mile

    20.03.2024 13:55
    Vrše pripreme da je Tramp uzme. Isto kao i nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.