VIDEO: Optuženi za teroristički napad u Moskvi pred sudom, jedan u kolicima

Rusija je podigla optužnicu protiv četvorice muškaraca koji su napali koncertnu dvoranu u Moskvi i ubili najmanje 137 ljudi.

Trojica su odvedeni na moskovski sud, a četvrti je bio u invalidskim kolicima, javlja BBC i dodaje da su sva četvorica optuženi za krivično delo terorizma, prenosi N1.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad koji se dogodio u petak, a objavili su i snimak. Ruski su zvaničnici najpre tvrdili da je umešana Ukrajina, ali Kijev je te tvrdnje nazvao apsurdnim.
 
Imena četvorice muškaraca su Dalerjon Mirzojev, Saidakrami Murodali Račabalizoda, Šamsidin Fariduni i Muhamedsobir Fajzov.
Na snimku se vidi kako trojicu u okružni sud Basmani uvode maskirani policajci, a čini se da su sva trojica povređena. Oči Mirzojeva i Račabalizode su zacrnjene, a Račabalizodi je i uvo čvrsto povezano, nakon što mu je tokom hapšenja bilo navodno delimično odsečeno.
 
 
I Mirzovev je imao nešto obmotano oko vrata. Faridunijevo lice bilo je veoma natečeno, a Fajzov je doveden na sud u invalidskim kolicima i bolničkom ogrtaču, a prema snimku se čini da mu nedostaje oko.
 
Sva četvorica su na sudu bili u staklenoj kabini pod stražom policije.

U saopštenju suda objavljenom na Telegramu stoji da je Mirzojev državljanin Tadžikistana i da je u potpunosti priznao krivicu, a priznao ju je i Račabalizoda. Sva četvorica će biti zadržana u istražnom zatvoru najmanje do 22. maja, stoji u saopštenju suda.

  • Eon

    25.03.2024 17:52
    U dokolici
    Mnogo "stručnih" komentara i teorija koji neće pomoći ni ubijenim, ni njihovim familijama. Razmišljanja sa strane neće objasniti zašto se desilo to što se desilo, niti će sprečiti da se slične tragedije događaju u budućnosti.
  • Savanović

    25.03.2024 15:32
    Ovaj ugursuz što pominje Moskviča možda misli da je bolje da naš narod kao roblje sklapa FIAT-ov model star dvanaest godina. Novi Moskvič jeste na kineskoj platformi, ali se barem sklapa u Rusiji i nije krš od modela. Pitajte taksiste kako koliko im se dopada novo "narodno auto" drito iz Torina.
  • Gianni

    25.03.2024 14:02
    Hoce Ameri da Rusija napadne Tajikistan. Cerka precednika Tajiksitana je direktorica Coca Cole u Dushanbeu dok su sve ostale firme Americke izbacili. Chevrolet pravio Spark tvornicu i 70% auta je mali Spark. Ferariji, Lamboti se voze ukradeni iz EU i Italije bez tablica nesme niko da ih dira sinovi raznih politicara. RAdio sam tamo na hidrocentrali i jedva cekao da odem. Stariji gospodin mi je rekao dok je bila Rusija tu je bilo veselo pozitivno svi su imali posla jelo se i pilo i uzivalo. SAd teski radikalizam i muslimanizam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.