Stručnjak za migracije: Ako Rusija pobedi, doći će milioni ukrajinskih izbeglica u Evropu

Nemački stručnjak za migracije Gerald Knaus izjavio je danas da se, u slučaju da Rusija pobedi u ratu, može očekivati dolazak nekoliko miliona ukrajinskih izbeglica u Evropu.
Stručnjak za migracije: Ako Rusija pobedi, doći će milioni ukrajinskih izbeglica u Evropu
Foto: Pixabay

"Oni koji trenutno oklevaju da pomognu Ukrajini nisu svesni šta je sve na kocki. Ako Ukrajina izgubi ovaj rat, uslediće ogroman talas izbeglica kakav Evropa nije videla od četrdesetih godina prošlog veka", izjavio je Knaus u razgovoru za medijsku mrežu RND.

On je dodao da se već sada u Ukrajini nalazi deset miliona interno raseljinih lica, koja za sada ne žele da napuste državu sa nadom da će Kijev pobediti i da će moći da se vrate u svoje domove.
 
"No ako nada u povratak nestane, to bi moglo izazvati nova masovna kretanja izbeglica prema Zapadu", zaključio je direktor tink-tenka Evropska inicijativa za stabilizaciju Knaus, prenosi Hina.
On je dodao da je od 4,2 miliona ukrajinskih izbjeglica, koliko ih se nalazi u Evropskoj uniji, oko 1,2 milona u Nemačkoj.
 
"To je, uzimajući u obzir broj stanovnika, manje nego u Poljskoj, Češkoj ili Bugarskoj, ali mnogo više nego u Francuskoj", rekao je Knaus.
 
Poslednjih meseci se u Nemačkoj povela rasprava o povlasticama koje izbeglice iz Ukrajine imaju od prvog dana ulaska u tu zemlju, a koje nemaju izbeglice iz drugih zemalja.
  • Goran A.

    26.03.2024 09:32
    Osornost jednog diktatora
    Da, milioni će emigrirati zbog osornosto jednog čoveka - diktatora koji je napao njihovu zemlju.
  • Zoran

    26.03.2024 07:28
    Pa šta? Nemačka i onako demografski umire.
  • Hm

    25.03.2024 15:37
    Hm
    Eto razloga da kirije odu gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.