Nju Delhi: Uhapšeni demonstranti koji su pokušavali da dođu do rezidencije premijera

Više desetina demonstranata uhapšeno je danas u Nju Delhiju kako bi bili sprečeni da dođu do rezidencije premijera Narendre Modija.
Oko 300 pristalica opozicionog lidera Arvinda Kejrivala okupilo se na protestu ispred Skupštine Indije i zatražilo da on bude oslobođen.
Kejrival je prošle nedelje priveden zbog navodnog podmićivanja.
 
Policajci, neki i u opremi za razbijanje nereda, opkolili su demonstrante i neke od njih priveli.
 
"Živeo Kejrival!", uzvikivali su demonstranti dok ih je policija odvlačila ka autobusima kojima ih je prevezla u pritvor. Oni će verovatno biti pušteni kasnije danas.
Kejrival, jedan od najznačajnijih političara u zemlji i u protekloj deceniji Modijev glavni rival, uhapšen je 21. marta.
 
Vlasti su od tada zabranile okupljanje grupa sa više od četiri osobe u oblasti u kojoj se nalaze skoro sve ključne vladine institucije.
 
On i njegova stranka Aaam Admi (Partija običnih ljudi) optuženi su da su dobili milijardu rupija (12 miliona dolara) mita od dobavljača alkohola pre skoro dve godine.

Stranka je negirala optužbe, navodeći da ih je izmislila savezna agencija, koju kontroliše Modijeva vlada. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet