Netanjahu: Izrael neće pokleknuti pred Hamasovim "zabludnim" zahtevima

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da Izrael neće prihvatiti Hamasove zahteve za prekid vatre.

Hamas je kasno sinoć odbio najnoviji predlog primirja i u saopštenju naveo da su obavestili posrednike da se drže svog prvobitnog stava, koji uključuje prekid rata i potpuno izraelsko povlačenje iz Gaze.

Netanjahu je u današnjem saopštenju optužio Hamas da nije zainteresovan za nastavak pregovora o sporazumu.
 
Naveo je i da je Hamasovo odbijanje "nesrećno svedočanstvo o šteti odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", koji je juče usvojio rezoluciju kojom se poziva na momentalni prekid vatre i oslobađanje svih talaca koje je Hamas zarobio.
 
Netanjahu je rekao da Izrael "neće pokleknuti" pred Hamasovim "zabludnim" zahtevima i nastaviće da radi na uništavanju vojnih i upravljačkih sposobnosti te militantne grupe, kao i da traži oslobađanje talaca.
Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je da je usvajanje rezolucije "ohrabrilo Hamas da odbaci najnoviji predlog o prekidu vatre".
 
Kac je za Radio Izraelske vojske rekao da je rezolucija Ujedinjenih nacija pokazala Hamasu da se pojačava međunarodni pritisak na Izrael i da treba samo da sačeka da se rat završi kroz taj pritisak, a ne da pristane na bilo kakve ustupke.
 
"Poruka koja je juče dostavljena Hamasu je – ne morate da žurite", rekao je Kac.

On je takođe kritikovao Sjedinjene Američke Države, najvećeg saveznika Izraela, jer nisu uložile veto na rezoluciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet